Popfotograaf.nl Nieuwspagina

Op de nieuwspagina:

TERUG NAAR HOOFDMENU

2009
   
 • Het popfotograaf nieuws voortaan op Hyves...

  Steeds vaker blog ik de laatste nieuwtjes op Hyves. Het is dan ook het handigst om regelmatig de Popfotograaf Hyves te checken. Dat kan op popfotograaf.hyves.nl
 
 • JOUW BAND OP WATERPOP 2009?

  Evenals voorgaande jaren kan dat! Bands uit Zuid-Holland kunnen zich namelijk vanaf 1 januari t/m 15 maart 2009 inschrijven voor de bandcompetitie WATERPROOF 2009. Waterproof wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door Westlands Popcentrum Nederland 3 en Stichting Waterpop Festival. De winnaar van Waterproof speelt op zaterdag 8 augustus op het podium van het gezelligste festival van Nederland: Waterpop! Dus grijp deze kans!

  Na de sluitingsdatum selecteert een jury 12 bands die live mogen optreden tijdens een van de vier voorrondes. Van elke voorronde gaat er één band naar de finale. Tijdens deze spannende en altijd gezellige finale wordt uiteindelijk beslist welke Zuid-Hollandse band op Waterpop mag spelen. In 2008 was het de beurt aan 'Cinq Croniq'. De originele samenvoeging van disco, electro, dance en rock in combinatie met een goede performance was voor de jury voldoende om 'Cinq Croniq'de winnaar van Waterproof 2008 uit te roepen. Tijdens het zonnige optreden op Waterpop 2008 viel dit alles weer erg goed samen.

  Bands die willen meedoen, sturen een demo en biografie naar onderstaand adres. De regels op een rij: het genre dat gespeeld wordt maakt niet uit, wel de locatie van de band. Minimaal de helft moet woonachting zijn in Zuid-Holland. Live mag je maximaal 1 cover ten gehore brengen. De voorrondes en de finale zijn in Nederland 3, gevestigd aan de Lange Spruit te Wateringen.


  De voorrondes zijn gepland op de volgende data:
  Zaterdag 25 april, 2, 16 en 23 mei 2009- Aanvang 21.30 uur

  De finale is op :
  Zaterdag 6 juni 2009 - Aanvang 21.30 uur

  Stuur demo en biografie naar:
  WATERPROOF
  Postbus 33
  2290 AA Wateringen

  Of kijk op www.waterpop.nl  Waterpop is al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland. Het gratis toegankelijke festival is in 2009 op 8 augustus, in het Hofpark te Wateringen.

  Heb je vragen, mail dan naar publiciteit@waterpop.nl . Je hoort begin april of je bent uitgekozen om aan de live-voorrondes mee te doen. De uitslag staat t.z.t. ook op beide websites: www.nederlanddrie.nl / www.waterpop.nl


   
 
   
 • Festivalmoeheid
  1 november 2008. In de zomer leef ik als popfotograaf weer helemaal op. Wat begint met de KoninginneNach eindigt meestal met Herfstpop. Bijna wekelijks een festival, heerlijk in de buitenlucht, zo kom ik als fotograaf de zomer wel door. Daarna gaan de blaadjes vallen en slaat bij Ron de depressie toe. Jawel, festivalmoeheid. Dit jaar duurde die tot aan de Haagse Popweek. Daarna zag ik het (flits)licht weer, Ik heb er weer zin in. Niet alleen de live optredens maar ook wat meer portret, hoes en fotoshoots staan op het verlanglijstje. Komt die gebouwde fotostudio toch nog van pas en hoef ik de deur niet meer uit. Ben benieuwd wie straks de eerste is die staat te stralen voor de spots en softboxen. Kom maar op dus (als je durft)
 

2008

 • Nieuwe videoclip van Anouk is uit.
  6 oktober 2007. De nieuwe videoclip van Anouk was vandaag te bewonderen op internet. Soms is iets zo fout dat zelfs de altijd kritische popfotograaf er een mening over wil ventileren. De videoclip is geregisseerd door Jonas Åkerlund die onder andere clips maakte voor Madonna. Tijdens de opnames van de Anouk clip had hij duidelijk zijn dag niet. Zelfs een blinde prins carnaval zou nog niet opgewonden raken van het filmpje. Je moet de clip dan ook gezien hebben om er een mening over te hebben. Anouk zorgt in deze clip zeker niet voor de spreekwoordelijke natte jongensdroom. Zelfs met drie gezinsverpakkingen viagra krijg je hem hiervan niet overeind. Het liedje bekt dan wel weer aardig maar is geen opsteker. Slappe hap dus die daarom weer hoog in de hitlijsten zal belanden. Is Anouk er klaar voor? Ik ben er in ieder geval klaar mee......... kijken? klik hier
 
 • Artikel in het AD
  26 september 2007. Het zat er alweer een tijdje aan te komen. Leo van der Velde, journalist bij het AD wilde een artikel schrijven over Ron van Varik en zijn grote passie Popfotograaf.nl. Op Schollenpop werd Ron aan zijn jasje getrokken voor een interview. Vandaag was het zover. Het artikel vond zijn plaats in de krant en het was niet eens een onaardig verhaal. Benieuwd? lees het artikel hier!
 • Zwarte Cross 2007
  Er zijn maar weinig evenementen waar de Popfotograaf spontaan reclame voor maakt. De Zwarte Cross die alweer sinds jaar en dag door Jovink en de Voederbietels georganiseert wordt mag op niemands festivallijst ontbreken. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.zwartecross.nl Het is een absolute aanrader. De schoenen zijn gepoetst en het zondagse pak hangt gestoomd aan de kapstok. Zwarte Cross wij zijn er klaar voor.... De foto's van de Zwarte Cross 2007 vindt je binnenkort op deze site.
 
 • Fotoshoots
  24 april 2007. Ook een popfotograaf wil wel eens wat anders. Verandering van spijs doet eten zegt het oubollige maar vaak heel toepasbare spreekwoord. Daarom op de zonnige zondag eens geen live optreden maar een oh zo gezellige fotoshoot met The Socks. Het duurde ruim twee uur en de dames hebben me de halve binnenstad laten zien. Niet dat het erg was want de afgesjokte calorieën heb ik er gewoon weer aangegeten en gedronken. Bedankt sokkies voor de gezellige shoot. Als er meer bands een zondagshoot willen dan mogen ze me altijd bellen of mailen. Wie durft?
  Naar Boven (top)
 • Leuke clipjes.
  Vandaag zomaar een pagina gemaakt met Popclips. Het is wel leuk om op z'n tijd zomaar een filmpje te bekijken en ik heb er dus een paar bij elkaar gesprokkeld. Wat betreft de popfotograaf. na een roerig jaar gaat het allemaal z'n gangetje. En zoals het in ieder nieuwsbericht, geen bericht is goed bericht. Zodra er werkelijk iets te melden is dan horen jullie van me. Wist je trouwens dat de popfotograaf zich ook op My Space en Hyves beweegt? De links vindt je op de linkpagina. Clipjes kijken? klik hier !
  Naar Boven (top)
 
2006
   
 • Storing: 17 december 2006 Momenteel ondervinden wij last van een slecht werkende fotoserver.
  Hierdoor is een deel van de foto's mogelijk niet zichtbaar. Aan een oplossing wordt momenteel hard gewerkt.
 
 • Noodlot, even Apeldoorn bellen
  14-08-2006 Afgelopen vrijdag sloeg het noodlot toe. Het dak van mijn werkzolder begon te lekken en ik was niet thuis. De computers en diverse camera's liepen vol water en ook de back-up schijf bleef niet droog. Het is dan redden wat er te redden valt. De woningbouw vereniging Vestia stuurde pas na twee uur een loodgieter die het lek dichtte. Helaas tevergeefs want tijdens de heftige regenbui op zaterdag liep de boel opnieuw onder. De apparatuur had bij de eerste lekkage zoveel water gevangen dat het onmogelijk leek om het ooit nog werkend te krijgen. Het is mega lullig als je een dure digitale spiegelreflex camera leeg kan gieten. Op maandag opnieuw even Apeldoorn gebeld. De medewerkers van Centraal Beheer stonden binnen een uur op de stoep. De natte zooi werd afgevoerd en alle computers werden door een IT medewerker gedemonteerd, gerepareerd,gecontroleerd en gereinigd. Echt klasse. Vandaag is de site weer in de lucht. Stilletjes had ik de hoop al opgegeven en zag ik zeven jaar werk van de regen in de drup verdwijnen. Diverse media gaven aandacht aan mijn ellende en ik werd overstelpt met aanbiedingen, hulp, en hartversterkende steunbetuigingen. Niet de bezoekersteller maar juist deze persoonlijke steun en het medeleven heeft me veel goed gedaan en maakt de ellende minder. Allemaal hartelijk bedankt. De digitale camera's zijn nog steeds defect maar ik ben ervan overtuigd dat daar ook een oplossing voor gevonden wordt. Voorlopig dus geen foto's van de popfotograaf, eerst de boel aan kant en het materiaal op orde. Nogmaals allemaal hartelijk bedankt voor de steun en hulp.
 • Nikon introduceert D80 camera
  Het moest er van komen, de opvolger van de D70/D70s camera van Nikon die bijzonder succesvol was op de Nederlandse markt. Met de komst van de semi-professionele D200 en de professionele D2Xs body's is het verschil in mogelijkheden met de consumenten spiegelreflex camera's groter geworden. Tijd voor een nieuw model dus. De D80 camera die medio september op de markt komt heeft veel mogelijkheden die ook beschikbaar zijn in de D200. De body heeft een resolutie van 10.2 megapixels en gaat rond de 1100 Euro kosten.. Uitgebreide informatie over het nieuwe model vindt u
  hier
 
 • Nieuwsservice via RSS
  04-07-2006 Binnen de Haagse muziekwereld zijn twee nieuwsbronnen toonaangevend en die mag je dus niet missen. De 3voor12 Den Haag website gaat vooral op achtergronden van de popmuziek in. De site Haags Poppodium van popjournalist Gerard v/d IJssel covert het Haagse popnieuws met korte berichten en fotoverslagen.
  Popfotograaf.nl biedt de mogelijkheid om via het RSS systeem de koppen te snellen. Deze service is momenteel nog in experimentele fase maar zal snel uitgebreid worden. Meer weten? klik op de banner!

   
 
 • Haagse Lust
  26-05-2006. Dat een klinkende line-up niet de formule is voor het succes bewees het Haagse Lust festival. Waar Kane in de voorverkoop voor het concert op het Haagse Malieveld zo'n 20.000 kaarten verkocht, bleef de teller voor het feest van de Haagse Hogeschool onder de 2000 verkochte kaarten hangen. Niet alleen de weergoden werkten tegen ook organisatorisch was er wel wat te verbeteren. Op VPRO 3voor 12/ Den Haag is een uitgebreide reportage geplaatst over een in het water gevallen festival.
  De foto's staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl .
  Naar Boven (top)

Kane
 • Julian Sas
  02-05-2006. De korte voorjaarsvakantie is weer ten einde en meteen wordt het stralend weer. Dat mag ook wel want de temperatuur is dit jaar nog niet boven de twintig graden uitgekomen. Van Erik Prins kreeg ik een uitnodiging om een exclusief optreden bij te wonen in de studio's van de WOS van de Nederlandse bluesgigant, Julian Sas. Hij gaf solo een waanzinnig akoestisch optreden dat stond als een huis. En de popfotograaf maakte de foto's.
  Bekijk ze maar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl .
  Naar Boven (top)

Julian Sas
 • KoninginneNach 2006
  30-04-2006. Het was koud dit jaar, bar koud. Met een temperatuur die niet boven de elf graden uitkwam was de nacht dan ook beduidend minder druk dan de editie van vorig jaar. De politie gaf 190.000 bezoekers op en dat was net genoeg eigenlijk. De diverse podia waren goed te bereiken en het was ook niet echt dringen geblazen. Gezellig druk dus. Hoogtepunten waren Opgezwolle en Van Dik Hout op het Casema podium op het Spuiplein. Op het Haags podium aan het Kerkplein waren Nuclear Family, en Spider Rico favoriet. Bij het AD Den Haag bluespodium viel de belangstelling wat tegen. Op de Wijnhaven, op het Hi podium waren Kraak en Smaak, Rooom en Pete Philly de absolute smaakmakers. Vooral de kroegen waren dit jaar de winnaars. Door de  lage temperatuur zaten ze afgeladen.
  Foto's van de Nach staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl .
  Naar Boven (top)

Opgezwolle
 • Zoekaktie naar gestolen hond Doll House Drama
  De mascotte van de emorockformatie Doll House Drama is zoek. Het hondje, dat luistert naar de naam Kiwi, verdween afgelopen weekend. Zijn baasje, gitarist Duco, is erg uit het veld geslagen. Hij is een grootscheepse zoekactie begonnen.
  Duco was afgelopen zondag 26 maart aan het werk en had Kiwi bij een vriend achtergelaten. Op de Grote Markt in Den Haag is het dier zoekgeraakt. Duco is er kapot van en wil natuurlijk niets liever dan het beestje terughebben. Geëmotioneerd vertelt Duco over het verdwijnen van zijn hondje, dat ook de mascotte is van zijn band, Doll House Drama, "Na het werk, dacht ik Kiwi weer te zien. Maar toen ik aankwam kreeg ik te horen dat Kiwi kwijt was. Volgens mij is hij gestolen, maar bewijzen kan je het niet. Ik baal er echt onwijs van en ben verdrietig. Ik wil niets liever dan Kiwi terug. Tenslotte is hij ook onze mascotte."

  Duco heeft afgelopen dagen al zijn contacten aangesproken en is via een e-mailbombardement een actie begonnen om heet hondje terug te vinden. "Tijdens ons optreden ons op de KoninginneNach zou Kiwi een rol spelen. Als hij weer in ons midden is krijgt hij een prominente plaats op het podium."
  Het Nach optreden van Doll House Drama belooft groots te worden. Zoals wellicht bekend is het thema van het Haags Podium 'Be my guest!'. Doll House Drama heeft een gast gevonden dichtbij huis. Duco: "Marcel Cuypers van Snake Charming is onze gast. Misschien geen verrassing voor velen maar wel kicken dat Marcel meedoet. Tevens zullen we veel nieuw repertoire brengen. We zijn de laatste tijd veel in het nieuws met dit werk. Marcel vult hierbij een belangrijke rol."

  Duco en Doll House Drama roepen de lezers van 3voor12/denhaag op om uit te kijken naar Kiwi. "Wie Kiwi heeft gezien sinds zondag en weet waar hij nu verblijft, kan ons mailen, mail@dollhousedrama.nl."

  Op de foto's genomen tijdens het optreden in de Oude Mol afgelopen januari kun je zien hoe Kiwi eruit ziet.
   

Kiwi
 • Online podium voor onbekend talent op 3FM.
  10 maart 2006. De publieke zender 3FM start vanaf vrijdag een zoektocht naar getalenteerde onbekende bands en artiesten in Nederland. Via de website van 3FM kunnen beginnende bands en artiesten demo’s uploaden naar 3FM. De demo’s worden beoordeeld door de muziekredactie én door de luisteraars van 3FM. De beste demo’s maken vanaf september kans op airplay op de zender.
  Op 10 april zijn de eerste demo’s te beluisteren en te beoordelen. Vanaf 1 september zullen de beste demo’s elke werkdag te horen zijn in de avond op 3FM.
  “We willen ons met Nederlands product ook buiten het aanbod van de muziekindustrie oriënteren. Daarbij kiezen we voor de kortst mogelijke weg tussen de demo’s van onbekend talent en de kans om op de radio gedraaid te worden” aldus zendercoördinator Florent Luyckx. “Uniek daarbij is dat de bezoekers van de website bij de beoordelingen van de demo’s een even grote stem hebben als de muzieksamenstellers van 3FM. We zijn benieuwd.” [Radio.NL]
 
3FM
 • Januari 2006
  08-02-2006 Januari is goed begonnen. De oliebollen en appelflappen zijn achter de rug en iedereen heeft de beste wensen gehad. Het jaar kan niet meer stuk dus. Natuurlijk is ook de inmiddels nog dikker geworden popfotograaf er flink tegenaan gegaan en het fototoestel is weer uit het vet gehaald. Tijdens het weeralarm op 30 december fotografeerden we Stud Muffins en Juice in Musicon. De heren rockten zo hard dat de dooi spontaan intrad. Januari stond in het teken van rock en singer songwriters. Opvallend was de Adam Bomb tour, het hardrockfest in het Paard en Singer songwriter unite in het Paard Café. Stacked actors is een lekker bandje. In januari presenteerden ze zich met veel hindernissen in de Boerderij. Ook maakten we voor theatergroep Venus een fotoverslag dat op de site staat. Bekijk het eigenlijk maar gewoon op de site, want een plaatje zegt vak meer dan 1000 woorden. De foto's staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl .
  Naar Boven (top)
 
2005
   
 • Lycos opnieuw in de fout.
  20-december 2005. De verhuizing van de Parijse Lycos-Europe vestiging naar Duitsland is niet probleemloos verlopen. Door een technische storing lagen alle .NL domeinen van Lycos sinds 20 december, van 03.00 - plat tot 21.00 uur. De technische dienst zat met de handen in het haar en kon niet bij benadering aangeven wanneer de storingen verholpen werden. Lycos onthoud zich van commentaar omdat binnen de organisatie geen persvoorlichter aanwezig is. Informatie wordt bij Lycos verstrekt door de customer service die opereert via een callcenter. Popfotograaf.nl adviseert, na vier langdurige storingen binnen een half jaar en onaangekondigde werkzaamheden, om gebruik te maken van een echte webhoster. Helaas is er voor Lycos nog een lange weg te gaan.
  Naar Boven (top)
 • 2005
  2005 was een turbulent jaar voor Popfotograaf.nl. We fotografeerden ons al vier jaar een slag in de rondte en namen nooit eens tijd voor vakantie. Ook werd onze fotoserver dit jaar meerdere keren gehackt en dit zorgde voor veel extra inspanningen. Nu is het mooi geweest en tijd voor een welverdiende periode van rust. We gaan hier dan ook een tijdje van genieten.
  We wensen alle bands, podia en relaties prettige kerstdagen en vooral een gezond,  muzikaal 2006 met veel jofele nootjes.

  Ron van Varik

 • Beachbattle 2005
  Het zit er weer op de finale van Beachbattle 2005. Voor de website VPRO 3voor12/Den Haag was ik hierbij aanwezig en liet mijn toestel knippen dat het een lieve lust was. Mr Poh, Touchin'Tongues en Drowned streden om de hoogste eer en een prijzenpot die niet mis was. Uiteindelijk ging Drowned met de eer strijken en nam de buit mee naar Groot-Ammers. Die plaats staat vanaf vandaag op de muzikale landkaart van Nederland. De VPRO recensie leest u hier. Op de foto's hoef je niet lang te wachten. Ze staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl .
  Naar Boven (top)

Drowned, Winnaar Beachbattle 2005
 • Oktober 2005
  Sinds Beatstad is er een hoop gefotografeerd. Herfstpop, Krezip, Colin Blunstone, Rod Argent en vele anderen. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Sinds vandaag staat er bovenaan de fotopagina een link naar de laatst geplaatste foto's. Handig om tussen al het fotomateriaal voortaan niets meer te missen. Het concert van Colin Blunstone sprong er afgelopen maand tussenuit. Al jaren een ras artiest en toch heel bescheiden gebleven. Bovendien een fantastisch goede belichting en dito geluid. Klasse
  Op de foto's hoef je niet lang te wachten. Ze staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (Colin Blunstone & Rod Argent)
  Naar Boven (top)

Colin Blunstone in de Boerderij Zoetermeer
 • Beatstad
  03-09-2005. Voor de website van VPRO 3voor12 / Den Haag maakten we een fotoreportage en een artikel over Beatstad. Het evenement op het Haagse Malieveld, georganiseerd door de gemeente Den Haag en AT Productions, met klinkende namen als Di-rect, Kane en de Opa's van de Rock en Roll, de Golden Earring. Drie generaties bands lieten het Malieveld knallen en Den Haag weer eens ouderwets bruisen. Perfect festivalweer zorgde ervoor dat het publiek drie kwartier wachten voor de ingangen zelfs voor lief nam. Het zal dan ook moeilijk zijn om dit festival te overtreffen. Met een Haags popmuseum en wat meer podia in de stad voor Haagse bands wordt Den Haag misschien ooit weer een echte beatstad. Op de foto's hoef je niet lang te wachten. Ze staan al voor je klaar op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (Beatstad 2005)
  Naar Boven (top)

Kane @ Beatstad
 • Waterpop 2005
  Waterpop, het grootste en gezelligste popfestival van het hele Westland vindt plaats op zaterdag 13 augustus in het Hofpark in Wateringen. Voor de 28e keer alweer. Het mooie is.... De toegang is gratis. Op drie podia, 13 bands uit binnen- en buitenland. Ook is er (straat-)theater, een festivalmarkt en een circustraining voor de kinderen.

  Spelende Bands op dit festival zijn:
  12.15 uur: Rockband Poppenkast [voor de kids]
  13.00 uur: Kitty Contana
  13.40 uur: Voicst
  14.25 uur: Malkovich
  15.10 uur: LPG
  15.55 uur: Stuurbaard Bakkebaard
  16.45 uur: Spider Rico
  17.30 uur: The Slackers (VS)
  18.20 uur: Triggerfinger (B)
  19.10 uur: Von Spar (D)
  20.00 uur: The Hackensaw Boys (VS)
  20.50 uur: Internationals (B)
  21.50 uur: Relax

  Het illustere duo, Gebroeders de Gier presenteert Waterpop dit jaar..
  De foto's staan op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (Waterpop 2005)
  Naar Boven (top)

Denis van Spider Rico op Waterpop 2005
 • Schollenpop 2005
  06-08-2005. Ooit ontstaan door een initiatief van een aantal Scheveningers die vonden dat er een eigen schevenings festival moest komen. Als je dan kiest voor een locatie dan moet dat niet zomaar een plaats zijn. Juist als Scheveninger kies je voor het strand. In 1997 vond de eerste editie plaats. We schrijven nu 2005. Het eenvoudige podium is inmiddels groter gegroeid net als de line-up die er mag zijn. Mr Poh,
  Mick, Griffin, Bootstrap, Mala Vita, Voicst, Peter Pan Speedrock, Intwine en Headfirst. De namen die editie 2005 tot een succes maakten. Absolute topper was het optreden van Peter Pan Speedrock waarbij Dikke Dennis naakt op het podium verscheen. Ook Intwine wist het publiek te boeien. Verrassing was Mr Poh die het spits afbeet en het publiek uitstekend wist te entertainen.
  De foto's staan op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (Schollenpop 2005)
  Naar Boven (top)

Peter Pan Speedrock
Dikke Dennis
 • John Lagrand tribute concert
  31-07-2005. Op 30 juni 2005 overleed John Lagrand op 56 jarige leeftijd aan een longembolie.
  John was vooral bekend als muzikant bij Livin' Blues waar hij met zijn vriend en collega Nicko Christiansen in speelde. Hij werd gezien als één van de beste mondharmonicaspelers van Nederland.
  Op 31 juli 2005 werd in de Noviteit in Monster een benefietconcert gegeven ter nagedachtenis aan John Lagrand. De opbrengst komt volledig ten goede aan het pas opgerichtte John Lagrand fonds. Naar schatting 400 bluesliefhebbers bezochten dit concert. Tal van bekende en minder bekende artiesten traden belangeloos op ter nagedachtenis aan John.
  Ook Ron van Varik, fotograaf van Popfotograaf.nl was aanwezig en legde het grootste deel van het evenement, belangeloos vast op "de gevoelige plaat"
  De foto's staan op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (John Lagrand Tribute)
  Naar Boven (top)

Rinus Gerritse
   
 • Zwarte Cross 2005
  12-07-2005 Nog een paar nachtjes slapen en het is weer zover. We maken ons op om vanuit Zoetermeer naar de Zwarte Cross, het grootste feest van Nederland te vertrekken. In het verre oosten weten ze wat feesten is. Daar kunnen wij als haastige westerlingen nog veel van leren. Ik wou dat ik een echte Voederbietel was. Natuurlijk gaat het fototoestel mee naar Halle want het wordt weer foto's schieten. Hou de site in de gaten, de foto's van de Zwarte Cross 2005 komen eraan. En wij ook... Sterker nog we zijn er al geweest met 59.998 andere bezoekers. De foto's staan inmiddels op de fotopagina van deze site, www.popfotograaf.nl . (Zwarte Cross 2005)
  Naar Boven (top)

Zwarte Cross 2005
 • Werfpop 2005
  10-07-2005. Ook dit jaar fotografeerden we weer op een zonovergoten Werfpop in Leiden. Het begint ondertussen een echte traditie te worden en de programmering van het grote, kleine festival is altijd keigoed. Als rechtgeaarde rockers vinden wij de combi van rock en dance goed gevonden. Misschien dat volgend jaar de verwarming iets lager kan want 28 graden is echt iets te warm. Dat is dan ook het enige minpuntje dat op te merken is. Het is gewoon goed toeven op Werfpop. De foto's van Werfpop zijn inmiddels gebruikt in een artikel op VPRO 3voor12.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Werfpop Epica
 • Parkpop 2005 fotoseries
  27-06-2005. Lang gewacht stil gezwegen alle parkpop foto's staan online. Een hele prestatie want het zijn er meer dan 600 geworden. Alle acts op het Green en Yellowstage zijn gefotografeerd. Als je Parkpop een beetje kent dan begrijp je dat Ron de fotograaf aardig wat buikomvang en schoenzool is kwijtgeraakt. Het is kilometers maken tussen al die podia. Het was de moeite meer dan waard. Foto's van Parkpop 2003 en 2004 vindt je eveneens op de fotopagina. Kijkuh dus.....
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Ali B.
 • Haags Poppodium Live
  26-06-2005. Het Haags Poppodium Live wordt jaarlijks gehouden in het Openluchttheater Zuiderpark en is inmiddels gebombardeerd tot het enige officiële voorprogramma van Parkpop. Muzikaal wordt e.e.a. geprogrammeerd door Gerard van den IJssel, dus met de muziekkeuze zit het wel snor. Het succesvolle programma resulteerde in zo'n 600 foto's die op de fotopagina van deze site geplaatst zijn. Je mag er dus even de tijd voor nemen om alles te bekijken.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Gerard v/d IJSSEL
 • 25e Editie Zeehelden Festival
  22-06-2005 Op het misschien wel kleinste festivalterrein van Zuid Holland vind alweer voor de 25e keer het Zeehelden festival plaats.  Een meerdaags festival op een plein midden in een woonwijk met kunst, cultuur en vooral veel muziek. Veel inmiddels bekende popartiesten woonden in het Haagse Zeeheldenkwartier. Het was dan ook niet vreemd dat dit gezellige festival een springplank voor talent is.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Arie Spaans, Naked

 


Beth Hart
 • Wednesday 13
  Doe de deuren op slot, sluit de ramen en zet de radio af. Het is een angstaanjagende wereld daarbuiten, vol met hersenloze zombies en al net zo hersenloze rocksterren die al egotrippend preken en zeuren tegen de meute. Maar de redding is nabij, want Wednesday 13 staat al klaar om de status-quo van de rock uit zijn hersendode coma rukken. Wednesday 13 is de wedergeboorte van Murderdolls-frontman Wednesday... desondanks ligt de link naar deze 'dolls' bij het beluisteren van Wednesday 13 niet zomaar voor het oprapen. Het debuutalbum van W13 is er dan ook een met een knipoog; 'Transylvania 90210' bevat dan ook een 'gezonde' mix van aanstekelijke horrorpunk, waarin thema's als zombies, kerkhoven en andere horror-cliches de boodschap zijn. De 'post mortem'-rock van Wednesday 13 neemt je mee naar de tijden dat spookhuizen nog echt eng waren.. 'rocken in een spookhuis'.. Ooit zoiets beleefd? Zondag 12 juni, Paard Den Haag.
 
 • Gratis Bandfoto's
  Bands die vrijdagavond 10 juni het Talent Event in Den Haag bezoeken kunnen gratis een bandfoto laten maken door fotograaf Ron Varik van de website Popfotograaf.nl.
  Tussen 19.00 en 22.00 uur zijn er die dag in het gebouw van de Dalton Den Haag aan de Aronskelkweg 1 tientallen workshops, lezingen, demonstraties, interviews en optredens. Alle Haagse instellingen op het gebied van popmuziek en veel bekende muzikanten werken mee aan deze dag. De entree is voor iedereen gratis.
  De website Popfotograaf.nl is in een paar jaar uitgegroeid tot een van de leukste sites op het gebied van fotografie. De site heeft zich gespecialiseerd in digitale fotoreportages die binnen 24 uur op de website worden geplaatst. Voor het Talent Event maakt fotograaaf Ron Varik gratis bandfoto's. Het enige wat bands daarvoor moeten doen is op tijd aanwezig zijn in lokaal 326.
  De complete programmering van het Talent Event staat hier.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

 

 • Bevrijdingsfeest Zoetermeer
  05-05-2005 Zoetermeer pakt altijd leuk uit op bevrijdingsdag. Zagen we voorgaande jaren Henk Westbroek en leden van de Golden Earring, dit jaar was de eer voor de Hermes House band als voorprogramma en Xander de Buisonje als hoofdact. Een makkelijke programmering die er bij het in grote getale toegestroomde publiek goed in ging. Vul het geheel aan met een abseiler vanaf de stadhuistoren en parachutisten die landen in de Dobbeplas en het feestje is compleet. Laten we vooral het vuurwerk aan het eind niet vergeten....
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)
   

Xander de Buisonje
 • Nootpop, eerste editie
  05-05-2005 De regio Haaglanden is weer een festival rijker. Op vijf mei startte de eerste editie van Nootpop aan de Dobbeplas in Nootdorp. Jammergenoeg zat het weer wat tegen. Des te opvallender was het dat zoveel mensen op het festival afkwamen en ook bleven hangen. Knap van de organiserende Nootdorpse oranjeverenigingen dat ze op zo'n vlekkeloze wijze voor de eerste keer een dergelijk festival kunnen organiseren. Complimenten. Valt er nog wat te verbeteren? Graag bij de 2e editie wat beter weer.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)
   

Nootpop
 • KoninginneNach 2005
  29-04-2005 Met zo'n 200.000 bezoekers en een fantastisch programma is de Haagse KoninginneNach een groot succes geworden. Natuurlijk wilden wij dit evenement niet missen en hebben we er lustig op los geschoten. In de loop van de komende week verschijnen alle foto's op de site. Wat is er gefotografeerd? De opening en het optreden van Templo Diez. Lange Frans en Baas B op het Spuiplein. Veel aandacht voor het Haagse podium natuurlijk met foto's van Tacker, Mala Vita, Vertigo en Splendid. Daarna doken we terug naar het Spuiplein voor het optreden van Gabriel Rios. Op naar de volgende Nach.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Lange Frans en Baas B
 • Stork on Air RTV West.
  22-04-2005 Vandaag was ik te gast bij RTV West bij het programma Stork on Air, één van de weinige popprogramma's in de regio Zuid Holland waar alle muziekstijlen aan bod komen. Het is er dan ook meestal goed toeven en je hoort nog eens wat nieuwtjes. Bij popfotografie vind ik het belangrijk om talent vroeg te ontdekken. Gisteren was weer zo'n moment. Delise, 17 jaar met gitaar, eigen liedjes, singer songwriter en een stem, Wauw.... een juweeltje. Het is niet verwonderlijk dat Delise op de Haagse Binnenach zingt en speelt, op 29 april. De website www.delise.nl is nog volop in ontwikkeling. Er zijn plannen om ook met een band te gaan spelen, wordt ongetwijfeld vervolgt.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

 


Delise
 • Internach Verkiezing
  14-04-2005 De internach verkiezing is altijd bijzonder. Niet alleen omdat de deelnemende bands gevraagd worden door de organisatie. Er vinden dus geen voorronden plaats maar de bands worden op voorhand geselecteerd op hun kwaliteiten. Dit jaar staan R.o.o.o.m, Amplivibes, Gemstone en Tweak in de selectie. Natuurlijk is het appels met peren vergelijken want alle bands hebben verschillende muziekstijlen. Tweak wint uiteindelijk de felbegeerde podiumplaats op Koninginnenach. Gemstone wordt 2e en verdient een optreden in het Paard Cafe. De verschillen zijn miniem, slechts 3%
  .
  Alle foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Een artikel over de Internachverkiezing staat gepubliceerd op VPRO, 3voor12, Den Haag. (Klik hier)
  Naar Boven (top)

Gemstone
 • Tony Spinner. (2e gitarist Toto)
  08-04-2005 René en Wim zijn toffe gasten. René is de trotse eigenaar van Total Music en Wim is de vakkundige licht en geluidsman in die zaal in Schiedam. Wij fotograferen graag in Total Music omdat de licht en geluidskwaliteit altijd bijzonder goed is. Kort door de bocht, het levert mooie plaatjes op. Tony Spinner, gitarist van Toto was onlangs tien dagen in Nederland met zijn band en deed daarbij ook Total Music aan. Op de uitnodiging om het concert te fotograferen kon ik dan ook geen nee zeggen. Ongelofelijk, wat een gitarist die man. Een set van twee en een half uur, Tony lijkt onvermoeibaar. De band mag er ook zijn en als ze in augustus opnieuw in Nederland zijn ga ik zeker weer kijken. Een echte aanrader. Het Artikel over het optreden op VPRO 3voor12 is hier te lezen.
  Alle foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Tony Spinner
 • EchoBowie en Stolling Rones
  26-03-2005. Soms hoeft het niet zo nodig. Vernieuwende muziek en al de crap die er omheen hangt. Voor vanavond stond eigenlijk de League of the XO gentlemen in Speakers, Delft op het programma. Tom (fotograaf van Radio Exact) zou meegaan en omdat we vroeg waren besloot ik hem te introduceren bij Total Music in Schiedam. Een zaal waar ik zelf behoorlijk enthousiast over ben. Total Music biedt een aantal randvoorwaarden die ideaal zijn om als popfotograaf te werken. Niet alleen de entourage is af. Je waant je bij binnenkomst niet in een pophok maar in een exclusief partycentrum met een riant podium.
  De mensen die de boel runnen hebben kaas gegeten van publiek en popmuziek. En wat het belangrijkste is voor een popfotograaf, licht en geluid zijn van grote klasse.
  Ik was er eigenlijk al bang voor. Het was weer te gezellig in Total Music. Twee bands Echo Bowie en de Stolling Rones. Tributebands voor Bowie en de Stones. Beiden met een authentiek geluid waar niks op af te dingen is. Klasse mannuh, goed gespeeld. The Legue  in Delft heeft het zonder popfotograaf moeten doen. De foto's van de twee uitstekende coverbands staan op de fotopagina.
  Naar Boven (top)

Stolling Rones
 • Antiproduct in Paard, Den Haag
  24-03-2005. Donderdag vierde ik weer eens een feestje met mezelf in het Paard. Een van die bands die een geweldige show neerzetten gaf acte de presente in het Haagse Paard.
  Als ze in Nederland zijn ga ik meestal even kijken en ben ik verrukt van het film van Ome Willem gevoel. Bovendien hou ik er altijd geweldige plaatjes aan over. Muzikaal lekker toegankelijke punkrock. Toppie.
  De foto's zijn inmiddels ook geplaatst op de VPRO 3voor12 site geplaatst. Klik Hier
  Alle foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

 

 


Antiproduct
 • CD presentatie Grid & Battle of Total Music
  12-03-2005 Tijd om weer eens wat op de nieuwspagina te schrijven. Dit weekend stond, zo kunnen we rustig zeggen in het kader van de cd presentatie van het powerrocktrio Grid. Vrijdag presenteerden ze de EP voor genodigden en media in het programma Stork on Air op Radio West. Zaterdag deden ze de presentatie nog eens dunnetjes over in de Pop-in van het Haags muziekcentrum Niet omdat popfotograaf.nl de hoesfoto's leverde voor de cd, maakt ons enthousiast. Vooral de muziek is keigaaf en nodigt uit tot meerdere keren luisteren.
  Ook de VPRO site 3 voor 12 reageert enthousiast (link) op de muziek die je vooral live moet beluisteren.
  The battle of total music is een ander verhaal. Total music, een goed geoutilleerd muziekcentrum, in een Schiedamse industriewijk gelegen, organiseert jaarlijks de wedstrijd. Tijdens de voorrondes krijgen de bands exact veertig minuten om te laten zien wat ze in huis hebben. Vervolgens oordeelt een strenge, vakkundige vakjury en wordt ter plekke een beoordelingsrapport gegeven. Uit honderden demo's worden de 25 deelnemende bands geselecteerd. Vrijdag was het bijna een grote steden wedstrijd. Amsterdam (Pigs In Space), Rotterdam (Okkernoot) en Den Haag (Cecile Morel Band, Mr Poh en Gemstone) streden om de eer waarbij Gemstone overtuigend won. Zij staan nu op de 2e plaats in het algemeen klassement zodat ze bijna zeker zijn van een finale plaats op 1 april.
  Foto's van de cd presentatie en de Battle of total music staan op onze fotopagina.
  Naar Boven (top)

Pigs in Space
 • Publicatie in de Hitkrant.
  10-03-2005 Regelmatig worden er foto's gebruikt van Popfotograaf.nl om artikelen te illustreren in kranten en tijdschriften. Daar is niet zoveel bijzonders meer aan. Als er een foto in de Hitkrant of Oor komt te staan dan ben je daar stiekem best wel een beetje trots op. Vanaf vandaag verzamelen we alle publicaties op 1 publicatiepagina. En nu maar kijken hoe snel hij vol staat. Klik hier voor de publicatiepagina.

  Naar Boven (top)
 • Over the Edge en Adam Bomb (USA)
  07-02-2005 Zit je lekker ontspannen voor de tv begint je elektronische agenda ineens woest te piepen. Op maandag verwacht je wel moeilijk uit bed te stappen maar niet dat je maandagavond nog een concert gaat schieten. Afgesproken is afgesproken, dus snel in de toet naar het Musicon voor een exclusief optreden van Adam Bomb met Over the Edge als support act.  Omdat Adam met zijn instrumenten bijna het hele podium in beslag had genomen speelde Over the Edge letterlijk en figuurlijk een voorprogramma. Dicht bij het publiek op de kale vloer en dat heeft wat. Goed contact met een enthousiast publiek. Over Over the Edge kan ik kort zijn. Da's vet over the edge. Covers zoals ze bedoeld zijn. Klasse mannuh. Ik weet zeker dat ik ze nog eens ga bekijken, maar dan zonder fototoestel.
  Voor het optreden van Adam maakten we een leuke fotoshoot in de kleedkamer en daarna vuurwerk op het podium. Een strak optreden waar alles aan klopte. De muziek snoeihard, Rock 'n Groll en vooral een gave act. Adam is ook een echte showman. Mooi voor de fotografen maar muzikaal kon het mij in tegenstelling tot het publiek, niet echt boeien. Zal de maandagavondblues wel geweest zijn. Adam Bomb: Guitar on fire, rock on......
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Adam Bomb
 • Popfotograaf.nl op site VPRO
  Aangenaam verrast waren we toen we onze foto's tegenkwamen op de site van VPRO's 3 voor 12 Den Haag. Nog leuker was het commentaar dat de redactie bij de foto's had geplaatst. Zo goed getroffen dat het 'leek' of ze er zelf bij geweest waren. Op dezelfde site trouwens nog meer fotomateriaal en veel informatie over de Haagse Popscene. Klik hier om de 3 voor 12 site te bekijken.

   
 • Reloaded en voorronden Schollenpop
  06-02-2005 Voor de zaterdag stonden er twee fotoklussen in de agenda. Reloaded, een in Zoetermeer bekende coverband trad op in het podium café van de Boerderij. Nu hadden we wel eens gehoord van deze band en ik besloot, voordat ik naar Scheveningen ging, om te luisteren naar Reloaded en wat plaatjes te schieten. Het spelen van covers lijkt heel makkelijk maar dat valt in de praktijk nog tegen. Iedereen vergelijkt namelijk de songs met het origineel. Reloaded speelt leuk en heel gezellig maar weet niet het niveau van de originele tracks te bereiken. Neemt niet weg dat de band een goede keuze is als je een feest wilt opleuken.
  Na Reloaded gingen we door naar de Duinslag in Scheveningen waar vier bands streden om een felbegeerde podiumplaats te verdienen op Schollenpop en het Hommerson Winners Festival. Headroom won en is een stapje verder, richting het optreden, op het hoge podium van het Schollenpop festival.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Reloaded
 • Westland voor Azie
  Op 29 januari vond in een uitverkochte Flora Holland veiling in Naaldwijk, sorry Gemeente Westland, de uiterst succesvolle, benefietavond plaats t.b.v. het door de tsoenami getroffen Azie. Een avond waar nog heel lang over gesproken zal worden. Ron van Varik van Popfotograaf.nl en Tom Tonnon wilden t.b.v. het goede doel iets concreets doen. Daarom fotografeerden zij belangeloos twee benefietconcerten t.w. Den Haag voor Azie en Westland voor Azie.
  De bijna 400 foto's van Westland voor Azië zijn geplaatst op de fotopagina van www.popfotograaf.nl onder de kop Westland voor Azië. Op deze foto's niet alleen de optredens van de artiesten en bands, maar ook foto's van het overhandigen van cheques door initiatiefnemers en publieksfoto's.
  De totale actiemaand leverde 392.000 Euro op.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

No Comment
 • Druk weekend achter de rug.
  24-01-2005 Het was vandaag de bedoeling dat we uit gingen puffen van het weekend. Daar kwam weinig van terecht. Afgelopen weekend was gewoon erg druk. Vrijdagavond begonnen we in Musicon met optredens van Corossover en Vertigo. Deze band moet je in de gaten houden als je van stevige haagse rock houdt. Voor zaterdag stond een optreden van Grid en Grape in Nederland 3 op de lijst. Het lijkt erop dat Grid steeds beter gaat spelen en het publiek wist dat ook vet te waarderen. Ben benieuwd hoe de demo/single gaat klinken. Ook Grape is zo'n band die het altijd leuk doet bij het publiek dus onze avond kon niet meer stuk. Het is trouwens goed toeven in Nederland 3 in Wateringen.
  Zondag stond volledig in het kader van de benefiet voor Azie in het Haagse Paard van Troje en Club One Four. De totale opbrengst ging naar giro 555. Omdat wij niet alleen financieel bij wilden dragen, maar ook daadwerkelijk een handje uit wilden steken maakten wij met 4 fotografen belangeloos foto's van veel optredens voor de organisatie. Dat de toko snel uitverkocht was stond niet ter twijfel. Het programma stond als een huis en er zal nog wel wat over nageboomt worden in de Haagse analen. Goeie actie voor 555. De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Grid
 • Programma Benefiet voor Azie Den Haag.
  21-01-2005 Op zondag 23 januari draagt Den Haag een steentje bij voor Azie tijdens het benefiet concert voor Azie in het Haagse Paard en Club one four. Popfotograaf.nl zal in een uniek samenwerkingsverband met vier fotografen het evenement registreren. (Met dank aan Radio Exact) Tijdens de benefietconcerten treedt de crème de la crème uit de Haagse popscene op. Voor het tientje entree (voor giro 555) mag je dit zeker niet missen. Hieronder het programma.
  Naar Boven (top)
Café Paard van Troje: Kleine Zaal Paard van Troje: Club Onefour beneden: Club One Four boven:
15.00: Treeskin
15.45: Grechko’s Doll
16.30: Atombox
17.15: Stud Muffins
18.00: Qrio
18.45: The Peptones
19.30: Easy Meat
20.15: Doll House Drama
21.00: Dicemen
21.45: Smutfish
22.30: The Christiansen LivinBlues Experience + 3YO
15.00: Elektrovolt
16.00: Firefly
17.00: New Groove Habits
18.00: Splendid
19.00: Coup deVillz
20.00: NuClear Family
21.00: DJ Remski
21.30: DJ Remy
22.00: DJ Sander Kleinenberg
 
15.45: Dyzack
16.40: Vertigo
17.35: Cooper
18.30: Spider Rico
19.25: Suburbs
20.30: Supersessie
22.30: Di-rect
15.00: Diann van Faasen
15.10: Nadine & Me
15.30: Jet Crielaard
15.50: November Sea
16.10: Adriaan Bontebal
16.20: Mental Marble
16.50: Upperfloor en Narda
17.00: Femke
17.25: Paul Waayers & Richard Schuring
17.45: Leo Gstrein & Martijn Ruinard
18.10: Fred Papenhove
18.20: Julie Scott
19.10: Gemstone
20.30: Instant Band

 

 

 • Grape en Stonecold Prophets
  14-01-2005 Een van mijn persoonlijke favoriete bands is Grape. Niet omdat ze net als ik uit Zoetermeer komen... Nee gewoon omdat ze een gave act hebben en bovendien zit het muzikaal ook wel snor. Grape was dan ook de reden waarom ik afgelopen vrijdag naar het Musicon toog. Zonder veel te zeggen heb ik weer ouderwets genoten. Over genieten gesproken. De band stonecold Prophets trad ook op. Je kan ervan zeggen wat je wilt, ik vind het een ontdekking. De drummer toppie. Puur enthousiasme die band. Als je de kans hebt moet je ze zeker gaan bekijken. Oh ja voor de Grape fans, 22 januari treden ze op samen met Grid in Nederland 3 te Wateringen. Dat belooft wat dus ik ga op zeker kijken.
  De foto's staan op de fotopagina van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)

Grape!
 • Ancient Mariners
  08-01-2005 Op uitnodiging van Chris Posthuma, een collega fotograaf bezochten we dit weekend Loose End in Reeuwijk.
  On stage: Ancient Mariners een Iron Maiden tributeband.
  Een act die staat als een huis en waarbij het dak van de Loose End er wel af moest knallen. Alles bij elkaar stonden we met 3 fotografen te schieten en dan wil je toch altijd weer wat mooiere plaatjes maken dan de collega's. Of het gelukt is mag je natuurlijk zelf beoordelen op de fotopagina.
  De layout van de fotoshow is ook veranderd. Reacties in het gastenboek s.v.p.
  Naar Boven (top)

Ancient Mariners
 • De Haagse popscene probeert haar steentje bij te dragen in de
  vorm van een benefietfestival voor Giro 555.

  Dit benefietfestival met de titel 'Den Haag voor Zuid-Oost' zal plaats vinden op zondag 23 januari 2005. De organisatie is verzekerd van het Paardpodiumcafé als lokatie. Maar er wordt verder en groter gekeken. De organisatie is druk in onderhandeling met het gehele complex van het Paard van Troje en met Club One Four aan de Prinsegracht in Den Haag.
  Het doel van dit benefiet is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555. Daarom probeert de organisatie zo hoog mogelijk in te zetten. Het streven is om straks twintig acts in alle drie de zalen van het Paard van Troje te laten spelen. Vooralsnog hebben de Haagse acts Smutfish, Vertigo, Atombox, Leo Gstrein, The Stud Muffins, The Peptones en Grechko's Doll toegezegd te zullen spelen op deze zondag in januari.
  Zoals het er voorlopig naar uitziet is er plaats voor tien bands. De dag zal rond de klok van vier 's-middags beginnen en ongeveer om half elf eindigen.
  Steun allen de organisatie Giro 555 en kom op zondag 23 januari naar 'Den Haag voor Zuid-Oost'. "Want niets doen en alleen maar toekijken is het ergste wat er is."
  Den Haag voor Zuid-Oost
  Zondag 23 januari 2005, Paard Podiumcafé, Prinsegracht 10 met ondermeer:
  Vertigo, The Peptones, Atombox, Leo Gstrein, Stud Muffins, Grechko's Doll en Smutfish.
  Meer namen van deelnemende bands/acts worden binnenkort bekendgemaakt..
  Naar Boven (top)
 • Burgemeester roept Westlanders op steun te geven aan de Stichting Westland voor Azië
  Burgemeester Van der Tak roept Westlanders op steun te geven aan de Stichting Westland voor Azie, rabobanknummer: 1265.58.981. Deze stichting organiseert op 29 januari een benefietconcert voor Azie. De opbrengsten daarvan en het bedrag van de giften op het Rabobanknummer worden overgemaakt op giro 555. Daarmee wordt het Westlandse aandeel voor de hulp aan Azie inzichtelijk gemaakt.
  De gemeente Westland sluit aan bij dit Westlandbrede initiatief waarmee allerlei initiatieven kunnen worden gestroomlijnd. Meer informatie is te vinden op www.westlandvoorazie.nl . Burgemeester Van der Tak heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari het logo onthuld van de actie Westland voor Azie. In zijn speech riep hij Westlanders op om deel te nemen aan de actie: "Tweede kerstdag is Azië opgeschrikt door een tragedie die ons allen diep heeft geraakt. Een vloedgolf heeft niet alleen de levens van tienduizenden mensen gekost maar ook de toekomst van vele miljoenen inwoners van Azië en Afrika weggespoeld. Ook vele duizenden Europeanen, Nederlanders en zelfs Westlanders zijn direct of indirect door deze ramp getroffen. Daar word je koud en stil van.
  Hulp en actie zijn nodig.
  31 december jongstleden zag de stichting 'Westland voor Azië' het licht. Een stichting ondersteund door Flora Holland, de Rabobank Westland en - vanzelfsprekend - de gemeente Westland. Zij gaat zich in de gehele maand januari, hopelijk samen met ú, inzetten voor de slachtoffers in Azië. Ik roep alle inwoners van Westland, het bedrijfsleven en alle scholen, buurt-, winkeliers- en sportverenigingen op om deze actie te ondersteunen. Steek u handen uit uw mouwen, ontwikkel initiatieven en zamel geld in! Dan hopen we op zaterdag 29 januari, tijdens een grootse benefietavond in een van de hallen van FloraHolland, een totaalbedrag bekend te maken, dat als gift van alle inwoners in Westland naar Azië wordt overgemaakt.
  Volg de actie in de lokale en regionale kranten, op de WOS en op internet (www.westlandvoorazie.nl ).
  Maar maak - het liefst vandaag nog - uw bijdrage over op Rabobanknummer 1265.58.981."

  Bron: Gemeentewestland.nl
  Naar Boven (top)

2004

 • Radio Stad Den Haag Kerst Reünie 2004
  26-12-2004 Eigenlijk was ik van plan om het met kerst eens rustig te houden. Lekker zomaar een heel weekend vrij met een hapje, drankje thuis op de bank ontspannen. En dan wordt je gebeld. Ron, we gaan een reünie houden met alle Radio Stad Den Haag medewerkers. Tja.... dan wordt de keuze toch wel weer heel moeilijk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en oude liefde roest niet. Leuk om al die, letterlijk nu oude gezichten, weer eens terug te zien.
  De snelle stad jocks van weleer, met kale(nde) hoofden dikke buiken en met hetzelfde enthousiasme.
  Met kerst op de bank? Dat kan later nog als ik een volwassen fossiel wordt.
  De site van Radio Stad Den Haag: http://www.radiostaddenhaag.nl
  De foto's staan op de fotopagina van deze site.
  Naar Boven (top)

Radio Stad Kerstreunie
 • Rednose band en Rosie
  10-12-2004. Rosie is een pure rockband die al ruim 24 jaar over de podia raast. De "jonge" honden zetten nog steeds een wervelende act neer met een stevige knipoog naar AC DC. Wat mij betreft een act die ook op festivals niet zou misstaan. Als voorprogramma was gekozen voor de Rednose Band, een band die hoofdzakelijk klassieke blues speelt en waarbij met name een groot stuk muzikale ervaring goed hoorbaar is. Al met al hebben we ons prima vermaakt tijdens de optredens in Bazart. De foto's staan op de fotopagina.

Rosie
 • Foto's voortaan beveiligd.
  07-12-2004. Steeds vaker worden foto's van www.popfotograaf.nl gepubliceerd op o.a. websites zonder onze toestemming. Helaas hebben we daarom moeten besluiten om ons fotomateriaal op een vriendelijke wijze te beveiligen.
  Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om foto's te bestellen of op te vragen via e-mail.
  De maatregel gaat in vanaf 1 december 2004.
  Naar Boven (top)

Dikke Pech
 • Grid boert goed.
  5-12-2004. Dit weekend stond in het kader van de minitour van Grid. Deze band die zijn roots heeft in Den Haag was al eerder bij ons opgevallen tijdens een optreden in de Zoetermeerse Boerderij. Voor het weekend stonden optredens gepland in Musicon en De Trucker. Hoewel de band niet veel optreed is het zeker aan te raden om een volgende gig bij te wonen.
  Grid, een band met een goede act, lekker in het gehoor liggende rock en vooral retestrak...
  De foto's staan op de fotopagina.
  Naar Boven (top)

Grid
 • Fotoshoot met Gemstone.
  28 november 2004. Dit weekend stond er weer eens wat anders op het programma. Een fotoshoot met Gemstone, 1 van mijn favoriete bands uit de regio. Het is me goed bevallen en ik heb besloten vaker fotoshoots te gaan doen met bands.
  Wie is de volgende?
  De foto's van Gemstone staan inmiddels op de fotopagina....
  Naar Boven (top)

Fotoshoot
 • Concert Andy Tielman
  24 november 2004. Vandaag maakten we gebruik van de uitnodiging die we ontvingen om de dvd opnamen  "Thats my life" van Andy Tielman in het Scheveningse Kuhrhaus bij te wonen. Tijdens het concert in een uitverkocht "Haus" vertoonden niet alleen Andy Tielman met zijn band,maar ook Bootstrap hun muzikale kunsten. Jammer genoeg mochten er geen foto's gemaakt worden tijdens het concert. Tijdens de signeersessie schoten we wel wat plaatjes. Je vindt ze op de fotopagina's.
  Naar Boven (top)

Andy Tielman
 • Site 2 weekends offline
  22 november 2004. Door een fout van onze hosting provider Lycos - Europe is deze website 2 achtereenvolgende weekends en een deel van de daaropvolgende maandagen offline geweest. Door deze ongevraagde actie van Lycos - Europe zijn ook onze e-mail adressen onbereikbaar geweest. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor het hierdoor ontstane ongemak.
  Voor uitbreidingen en nieuwe websites zullen wij in de toekomst geen gebruik meer maken van de diensten van Lycos - Europe.
  Naar Boven (top)
 • Rockgames 2004
  7 november 2004, Hoog tijd om weer eens wat op de nieuwspagina te schrijven. Hoewel er genoeg gebeurt is de afgelopen tijd zijn we er niet aan toe gekomen om een en ander op deze pagina te zetten. We gaan niet stil staan bij de moord op Theo hoewel we deze scherp veroordelen. Afgelopen Dinsdag reisden we af naar de Dam in Amsterdam voor de lawaaidemonstratie. De foto's hiervan vindt je niet op de site. Een maand eerder waren we ook in Amsterdam voor de grote vakbondsdemonstratie op het Museumplein. De foto's vanaf het podium tijdens de demonstratie en aansluitend het optreden van Beef staan wel op de fotopagina. Ook aan het 12 1/2 jarig jubileum van Jovink en de Voederbietels in Markelo is ruimschoots aandacht besteed. Van Waterpop en Westerpop maakten we een fotospecial waarbij het jubilerende Westerpop als cadeautje meer dan 1000 foto's op de fotopagina kreeg. Over de fotopagina gesproken. De afgelopen maand hebben we veel foto's van Gemstone geschoten, gisteren zelfs nog tijdens de Rockgames in de Franse Bulldog aan de Scheveningse haven. Gemstone is wat mij betreft een band die je in de gaten moet houden omdat dit echt zo'n band is die live en op festivals goed weet te boeien.  Op 24 november maken we foto's tijdens een exclusief optreden van Andy Tielman in het Kuhrhaus in Scheveningen. Hou de site dus in de gaten. Ik beloof hierbij plechtig dat ik de nieuwspagina niet meer zal vergeten....
  Naar Boven (top)

Rockgames 2004
 • Schollenpop 2004, Zuiderstrand Scheveningen
  Je weet het maar nooit met parkeren in Scheveningen dus hadden we vroeg afgesproken om naar Schollepop te gaan.
  Het idee erachter was dat we dan gelijk het opbouwen mee konden pikken en een bakkie troost. Toen we om 10.00 uur uit Zoetermeer vertrokken begon het zachtjes te miezeren. We waren nog niet op Schollenpop aangekomen of het hield op met zachtjes regenen. Een half uur voor het eerste optreden werden boven de sluizen pas goed open gezet. Maar goed dat er merken als Coca Cola bestaan met van die mega grote, net niet waterdichte parasollen anders was ik tot mijn navel nat geworden. Schollenpop wer Schuilenpop. Exact 2 minuten voor het eerste optreden brak de lucht en werd het droog en bleef het droog.
  De bezoekers kwamen binnendruppelen en al gauw was het langste festival terrein van Nederland gevuld met gezellige festivalgangers. Het programma was leuk, gevarieerd en niet echt verrassend. Gruppo Sportivo was naar mijn idee de smaakmaker en de absolute topper was na drie jaar de return van de Suburbs. Wat een lekkere bak herrie die band en oh zo lekker om naar te luisteren. Als je zulke muziek kan maken dan moet je er ook iets mee doen. Schollenpop...... Tot volgend jaar. (Bands op de foto's: I-Reject, Doll House Drama, Dicemen, Splendid, Bootstrap, Gruppo Sportivo, Silkstone, Suburbs en League of XO gentlemen)
  Website: www.schollenpop.nl
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Schollenpop
 • Zomercarnaval 2004, Rotterdam 31-07-2004
  Omdat het Zomercarnaval zijn 20e editie vierde trokken wij naar Rotterdam. Dit idee hadden meer mensen opgevat want het was een drukte van belang. Maar liefst 1 miljoen bezoekers verzamelden zich in het centrum van Rotterdam voor het 20ste verjaarsfeest van Zomercarnaval. Zij vierde haar verjaardag in een zomers temperatuurtje, wat gezien de tot nog toe slechte
  zomer een waar cadeautje was, zo blijkt maar dat de zomer begint met Zomercarnaval! De fameuze Straatparade bestond dit lustrum jaar uit 16 Koninginnen, 33 praalwagens, 18 orkesten, 105 roadpieces en 174 bodypieces en werd op glorieuze wijze aangevoerd door Koningin Zomercarnaval 2004 Zahaira Marin van de groep Aruba Uni.
  Zoals elk jaar waren er ook dit jaar weer vele titels te winnen en we kunnen stellen dat het niveau van de kostuums dit jaar erg hoog was: de beker voor Mooiste Carnavalsgroep van het jaar is gewonnen door de groep Stims and friends. De beker voor de Beste Individueel werd in de wacht gesleept door Lisandro Grigorius. Ook Mooiste Totaal Presentatie werd onbetwist uitgereikt aan de groep Stims and Friends uit Gemert. 
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Zomercarnaval
 • Zwarte Cross 2004, Halle Gelderland
  De Zwarte Cross moet je meegemaakt hebben maar dan moet je wel heel vroeg komen. Ook in Halle, Gelderland is vol, vol. De organisatie biedt dan ook excuses aan, aan aan alle mensen die onverrichte zaken weer naar huis konden, omdat het totaal uitverkocht was.
  De 55.000 (!) bezoekers die er wel waren, hadden het weekend van hun leven. Er werd gerockt, er werd gecrost en er werd gefeest. Volgens de security en de politie was het uniek dat er geen calamiteiten plaatsvonden, zeker gezien de aantallen mensen die er waren, een compliment voor de organisatie! Zelfs het noodweer op zaterdagavond kon het feest niet bederven. Met man en macht zijn zaterdagnacht alle omgewaaide hekken en borden gerepareerd, de hele nacht is het overtollige water op de baan weggepompt en is er stro opgebracht tegen de modder. Petje af dus voor alle medewerkers! Wat ook mooi is dat de Jovinks  met het nummers Luie Flikker binnengekomen zijn op nummer twee in de Mega top 50 omdat alle singles uitverkocht zijn op de Zwarte Cross. het optreden van de boys op zondag was een waar hoogtepunt. Ook waren er optredens van o.a. Hulk (Be), Skik en The Dubliners,
  Als je er volgend jaar bij wilt zijn abonneer je dan op de nieuwsbrief van de zwarte cross want hierin staat precies wanneer de voorverkoop begint, wanneer de inschrijving voor deelname begint en alle andere interessante informatie.
  Nu kunnen we alvast de datum voor volgend jaar melden: 15, 16, en 17 juli! 2005
  Meer info: www.zwartecross.nl
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Zwarte Cross Blootgewoon
 • Zeeheldenfestival 2004
  Eigenlijk hadden we er veel vaker bij willen zijn, Het kleine buurtfestival in de Haagse zeehelden buurt dat zich kenmerkt door een enorm gezellige sfeer. Helaas konden we dit jaar alleen op vrijdagavond en zagen daar een optreden van Poor Man Friend, een uitstekende reggaeband die al jaren aan de Haagse weg en verder timmert.
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Poor Mans Friend
 • Kaderock 2004
  Voor de 9e keer alweer een toonaangevend festival naast Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag.
  De stad heeft een rijke geschiedenis al het gaat om popgeschiedenis. Hoewel Kaderock al jaren bestaat en nog steeds geen groot festival is geworden, treden er jaar na jaar weer bands op die een grote kans hebben om door te breken. Ook dit keer was het muzikale aanbod zeker de moeite waard.
  Het programma dit jaar veelzijdig en gevarieerd, The Clarks & Cesar Zuiderwijk - Golden Earring repertoire, Haagse trots, Splendid - zonnige rocksteady, dub en ska, Gruppo Sportivo - legendarische (anti)popgroep, Seven - de nieuwste Haagse Rocksensatie, All the Young Dudes - David Bowie tribute, Hallo Venray - internationale gitaarpop, Antiproduct - bizarre theatrale rockshow waar je vast meer van gaat horen (USA-UK-IT-ARG ), Burma Shave - Rock met ballen (en tegenwoordig ook samples), Ready To Play - jong talent uit de popworkshops, Tweak - uptempo punkpopliedjes, Sprinkhuizen, Fennis & Didderen - jazzrock / not your regular bebob, Drunk Tank - fast and furious punkrock, Fine China Superbone - post noise-rock met avantgarde twist, Dez - loungejazz singasongs, Stud Muffins - vrolijke punkpop, Reboot - drum 'n' bass met liveband, Dicemen - heftige rockabilly
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Antiproduct
 • Bazzies 27th Birthday Party
  Als Bazz van Grape! jarig is dan wil hij dat vieren ook. En een origineel verjaardagsfeestje vier je natuurlijk in het podiumcafe van de Boerderij in Zoetermeer. Een feestje vier je natuurlijk niet alleen en je zorgt ook voor wat gepaste muziek. Het feest werd opgeluisterd door bands als: Jagg, Crawler, Fortunecookies, Willow, Grid en Grape!.
  Was het feestje compleet? Eigenlijk misten we alleen de bitterballen nog.
  De foto's staan in de fotosectie van www.popfotograaf.nl

  Naar Boven (top)

Willow
 • Foto's toegevoegd.
  25-05-2004 Om het foto overzicht zo volledig mogelijk te maken voeg ik nu ook een aantal acts van voorgaande jaren toe aan de fotopagina. Denk hierbij aan acts als Krezip, De La Soul, Beef, Di-rect enz. enz. Bekijk het maar op de fotosectie van www.popfotograaf.nl
  Naar Boven (top)
 
 • 7e Lions Jazzfestival
  Vrijdag 14 mei 2004 vond de 7e editie van het Lions Jazzfestival plaats. De drie Lionsclubs van Zoetermeer organiseerden een avond met swingende artiesten In Uitgaanscentrum Locomotion.
  Op de diverse podia o.a.: Judith Nijland, The New Groove Habits, Mieke Giga and the New Swing Show, Liberal Swing Formation, Steam,  Danny Malando and his big band en The Dixieland Cracker Jacks.
  De Lionsclubs ondersteunen wereldwijd, tal van goede doelen. Dit keer hebben de Lionsclubs de keuze laten vallen op de Zoetermeerse afdeling van “Happy Days”, een stichting die voor kinderen een onvergetelijke vakantie verzorgt, waar hun omstandigheden die hen niet bieden.

  Meer informatie over de Stichting Happy Days.
  Site Lions Jazzfestival: http://www.lionsjazzfestival.nl

  Foto's van het festival in de fotosectie van deze site
  Naar Boven (top)

New Groove Habits
 • Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2004
  Jaarlijks wordt in Zoetermeer het bevrijdingsfestival georganiseerd. Een festival dat duidelijk groeit met dit jaar zo'n 7000 bezoekers. Traditiegetrouw 's-avonds op het podium twee bands op het podium. De spits werd afgebeten door de Zoetermeerse formatie New Groove Habits. Het lijkt erop dat het succes van deze band in een stroomversnelling komt na de optredens op KoninginneNach en het Bevrijdingsfestival.
  De hoofdact was in 2004 Van Dik Hout. Ze zetten tegenwoordig echt een act meer met een goed geluid en een wervelende lichtshow. Complimenten voor de kwaliteit die VDH iedere keer weer neer weet te zetten. Toppie....
  Fotosite: New Groove Habits
  Fotosite: Van Dik Hout

  Naar Boven (top)

Van Dik Hout
 • KoninginneNach 2004
  Ook dit jaar togen we weer naar het vertrouwde Den Haag voor een jubilerende KoninginneNach, let op Nach wordt geschreven met een hoofdletter.  Voor de 15e keer alweer werd de Nach gehouden en hoewel het voor ons niet de Nach der Nachten was hebben we wel genoten. We bezochten optredens van Barrelhouse, Intwine, Naked, Hallo Venray, het Dancepodium werd aangedaan en we keken naar New Groove Habits en Beef.
  De foto's staan op de popfotograaf.nl fotosite

  De site van de organisatie vndt u op www.koninginnenach.nl
  Naar Boven (top)
 

 
2003
 • Westerpop 2003
  29 en 30 augustus in Delft Westerkwartier net achter station Delft (centraal).
  Op 29 augustus popslag om de Peter Tetteroo bokaal (voorheen Westerpop Lokaal Bokaal) met de bands: Maar, Radjinder, Wastelands, Artefact, Annatar
  Aanvang 19.00 uur. tot 23.45 uur
  Op 30 augustus het festival met de bands: New Breed, F33L3R, Peter Pan Speedrock, Tino Gonzales (USA), Relax, Intwine, Slovo (UK), Olabola
  Aanvang Festival 13.30uur. Einde 24.00 uur
  Op de foto rechts: Tino Gonzales
  Officiële Westerpopsite: www.westerpop.nl

  Westerpop fotosite 2003: http://members.lycos.nl/westerpop2003/
  Naar Boven (top)
 • Waterpop 2003
  Zaterdag 16 augustus, Hofpark Wateringen. Oergezellig festival met optredens van: Postmen (NL), The Darkness (UK), Epica (NL), Caesar (NL), The Spades (NL), Incense ft.Musical Wind Unit (NL), BAAL (DK), Bomb-Shelter ft.Simon Vinkenoog (NL), Grechko's Doll (NL), Meer dan 400 foto's van dit gezellige festival treft u aan op onze speciale Waterpopfotosite.
  Op de foto rechts: Baal uit Denemarken
  Bekijk het maar op: http://members.lycos.nl/waterpop2003/
  Officiële site: www.waterpop.nl

  Naar Boven (top)


Baal

 • Zwarte Cross (Gelderland) 2003
  Tja.... wat moeten we hier nog over zeggen. 3 dagen gekte, zoepen en een hoog voederbietels gehalte. De cross plaatst Halle met een vette stip op de kaart. De zwarte is verslavend en jaarlijks gekker. Omdat dit evenement, want dat is het, niet in woorden is uit te drukken, bekijk je het maar op de fotosite: http://zwartecross2003.tripod.com
  Op de foto rechts: Nederlandse reggae band bij uitstek: Beef
  Er is natuurlijk ook zoiets als een officiele site.
  Deze vindt je op www.zwartecross.nl

  Naar Boven (top)

Beef
 • Werfpop 2003
  Hoewel het Werfpop festival al jaren bestaat werd het in 2003 voor het eerst op een nieuwe locatie gehouden. Een best plekkie want het was er heel goed toeven. Natuurlijk zijn er altijd groepen en artiesten waar je nog nooit van gehoord hebt. Wat dacht je van Mambo Kurt. Hij is in staat om flitsende house en stampende hardrock uit zijn Heim Organ te halen. Hoewel de programmering van Werfpop top was vond ik Mambo Kurt de absolute publiekstrekker. (zie foto rechts)
  De foto's van Werfpop vindt je op :
  http://members.lycos.nl/werfpop2003
  De werfpopsite op www.werfpop.nl

  Naar Boven (top)
   
 • Schollenpop 2003
  2 augustus 2003. Misschien het langste festival van Nederland. Festivalterrein van 18 kilometer lang, tot aan Hoek van Holland en wisselend van breedte (Eb en vloed). Stralend weer en een niet zo bekende maar verrassende programmering waar eigenlijk jaarlijks niets mis me is.
  Dit jaar met overtuigend strandweer +30 graden en bands als Beef, Lunar, Rebel, Subway So What, The Crox, Longplayers, Burma Shave, Bagga Bownz. The place to be. Het Zuiderhavenhoofd in Scheveningen.
  Alle bands staan op de foto (meer dan 400 foto's). Op de foto rechts Rebel
  The Photosite to be: http://members.lycos.nl/schollenpop2003
  Officiele schollenpopsite: www.schollenpop.nl

  Naar Boven (top)
 • Parkpop 2003 (Den Haag)
  We schrijven Den Haag 29 juni 2003. Het is warm, erg warm en eigenlijk hoort dit bij Parkpop. We zijn er al zo vaak geweest en eigenlijk kunnen we ons maar 1 keer herinneren dat het echt nat was. Het programma was dit jaar wat mat en uit het aanbod maakten we een selectie om te fotograferen. We kozen voor: Van Katoen, Katheen Edwards, Krezip, DeLa Soul, 16Down, Brainpower en Youssou N'Dour.
  De foto's van Parkpop vindt u op: http://members.lycos.nl/parkpop2003
  De officiële parkpopsite vindt u op www.parkpop.nl
  Naar Boven (top)
   
 • Haags Poppodium LIVE !
  Haagse bands en Gerard v/d IJsel zijn bijna een synoniem. De dag voor Parkpop organiseert Gerard traditiegetrouw zijn Haagse popparty in het openluchttheater Zuiderpark. Haagse pop is top, een festival vol sfeer en gezelligheid, niet al te groot en zo hoort het ook.
  Ons minpuntje: fout parkeren in het Zuiderpark kost 40 Euro.
  http://poppodium.tripod.com

  Naar Boven (top)
2002

Naar Boven (top)

 
2001

Naar Boven (top)